Pienet asiat, jotka piristävät sisustusta

Joskus kaipaa omaan kotiinsa pientä piristystä, joka ei vie suurta lovea budjetista tai vapaa-ajasta. Usein saattaa olla, että ajatukset jäävät kiertämään kehää vain suurten sisustusratkaisujen ympärille, eikä huomaa, että pienilläkin asioilla kotiin ja sen sisustukseen saa paljonkin piristystä.

Alta löytyy listattuna muutamia vinkkejä, joilla voi kokeilla piristää kotia.

  • Leikkokukat. Jo yksikin kimppu kauniin värisiä leikkokukkia tuo raikasta tunnelmaa kotiin.
  • Kynttilät. Jos pidät tuoksukynttilöistä, voit kokeilla erilaisia tuoksuja vaikkapa vuodenajan mukaan. Kesälläkin voi polttaa kynttilöitä ja ne tuovatkin kodikasta tunnelmaa vaikkapa parvekkeelle.
  • Uudet tekstiilit. Tällä emme tarkoita kaikkien kodin tekstiilien uusimista kerralla, vaan vaikkapa uutta vilttiä sohvan nurkkaan tai uutta mattoa makuuhuoneeseen. Yksi mukava tekstiili tekee jo paljon sisutukselle.
  • Kauneimmat astiat esille. Laittamalla vaikkapa mummolta perinnöksi saadut kahvikupit esille keittiön avohyllyyn, saat paitsi upean yksityiskohdan sisustukseen, myös mahdollisen keskustelun avauksen illallispöytään.
  • Säilytyslaatikot tai korit irtotavaralle. Kaikilta meiltä löytyy aina jotakin pientä irtotavaraa, jolle ei vain koskaan löydy paikkaa kotoa. Näille ajelehtiville tavaroille voi hankkia sisustukseen sopivan säilytyslaatikon, -korin tai kulhon jokaiseen huoneeseen ja näin näppärästi saa kotiin siistimmän ilmeen.
  • Sohvan tai nojatuolin uudelleen verhoilu. Jos kotoa löytyy mukava ja tyyliltäänkin passeli sohva tai nojatuoli, mutta sen pinta on kulunut tai muuten vain väärän värinen, voi sen verhoiluttaa uudelleen.